Bij een sollicitatie gaat het om meer dan alleen het in huis hebben van een goede 'pitch'. Je hele presentatie, zowel verbaal als non-verbaal, bepaalt de indruk die je maakt. Hoe zorg je ervoor dat je een sterke indruk maakt die overeen komt met wie je bent?

Bij een korte sollicitatietraining gebeurt het volgende:

  • Je stuurt vooraf alle informatie die je hebt over je (professionele) achtergrond: een CV, je sollicitatiebrief, uitslag van een eerdere audit of psychologische test etc.

  • In het daaropvolgende (eerste) gesprek wordt hierop doorgevraagd: wat zijn je kwaliteiten, wat zijn je drijfveren, wat is je visie? En ook: wat zijn je valkuilen, welke stukken houd je liever voor jezelf in een sollicitatiegesprek? Is dat haalbaar, of wenselijk? Hoe kun je deze delen van jezelf misschien wat anders over het voetlicht brengen?

  • In een vervolggesprek oefenen we, op basis van de nu verkregen informatie, de feitelijke sollicitatie. Je krijgt feedback op je presentatie en je krijgt tips om effectiever te zijn in het overbrengen van wat jíj belangrijk vindt.